20 відгуків
УКРТОРГЕКСПОРТ
+380 (99) 625-70-31
+380 (97) 267-10-97

Інкотермс ® 2020

Інкотермс ®   2020


Міжнародна торгова палата опублікувала нові Інкотермс 2020, які набули чинності з 1 січня 2020 року. ICC спочатку опублікувала Інкотермс® у 1936 році і постійно вносить оновлення, щоб відобразити зміни у глобальному торговому середовищі. Важливо, щоб усі сторони, які беруть участь у торгівлі, чітко розуміли зміни і те, наскільки вони застосовні до глобальних ланцюжків поставок.

Інкотермс® відіграють життєво важливу роль у світі глобальної торгівлі. Інкотермс® 2010 або Інкотермс® 2020 можуть здатися складними, але дуже важливо, щоб покупці та продавці чітко розуміли, як вони працюють, та свої власні зобов'язання у ланцюжку поставок. У цій статті ми пояснимо внесені оновлення та дамо прості пояснення, а також інфографіку Incoterms®, яка пояснює Incoterms® 2020.

Примітка. Зміст цієї статті та таблиці призначено лише для загальних інформаційних цілей і за жодних обставин не може вважатися індивідуальною юридичною консультацією чи професійною консультацією.

Що таке Інкотермс?
Простіше кажучи, Інкотермс — це умови продажу, на які погоджуються покупець і продавець товарів під час міжнародних угод. Ці правила прийняті урядами та судовими органами по всьому світу. Розуміння Інкотермс є життєво важливою частиною міжнародної торгівлі, оскільки в них чітко вказується, які завдання, витрати та ризики пов'язані з покупцем та продавцем.

Інкотермс ® встановлює, коли витрати та ризики продавця переходять на покупця. Також важливо розуміти, що не всі правила застосовні у всіх випадках. Деякі охоплюють будь-який вид чи види транспорту. Перевезення всіма видами транспорту (автомобільним, залізничним, повітряним та морським) охоплюють FCA, CPT, CIP, DAP, DPU (замінює DAT) та DDP. Морські/внутрішні водні перевезення (море) охоплюють FAS, FOB, CFR та CIF, які ми пояснюємо нижче.

Чому Інкотермс® так важливі в міжнародній торгівлі?

Інкотермс® називаються Міжнародними комерційними умовами. _ _ _ Вони є набором правил, опублікованих Міжнародною торговою палатою (ICC) , які відносяться до міжнародного комерційного права. Згідно з ICC, правила Інкотермс містять міжнародно визнані визначення та правила тлумачення найбільш поширених комерційних термінів, що використовуються в договорах купівлі-продажу товарів.

Усі міжнародні покупки будуть оброблятися відповідно до погоджених умов Інкотермс, щоб визначити, яка сторона на законних підставах несе витрати та ризики. Інкотермс буде чітко зазначений у відповідних відвантажувальних документах.

Огляд Інкотермс® 2020 для 11 умов, 7 для будь-якого виду транспорту.

EXW - Ex-Works або Ex-Warhouse
Самовивіз — це коли продавець надає товари у розпорядження покупця біля продавця чи іншому названому місці (тобто. на заводі, фабриці, складі тощо. буд.).

Продавцю не потрібно завантажувати товар на транспортний засіб. Йому також не потрібно проходити митне очищення для експорту, якщо таке очищення застосовується.

FCA – вільний перевізник
Продавець передає товар перевізнику чи іншій особі, зазначеній покупцем, у приміщенні продавця чи іншому названому місці.

Сторонам рекомендується якомога чіткіше вказати пункт у названому місці доставки, оскільки у цьому пункті ризик переходить на покупця.

FAS – безкоштовно вздовж борту судна
Продавець здійснює поставку, коли товар розміщується вздовж борту судна (наприклад, на причалі або баржі), зазначеного покупцем, у названому порту відвантаження.

Ризик втрати чи пошкодження товару переходить, коли товар перебуває біля борту судна. З цього моменту покупець несе усі витрати.

FOB – безкоштовно на борту
Продавець доставляє товар на борт судна, номінованого покупцем, у названому порту відвантаження або забезпечує вже поставлений таким чином товар.

Ризик втрати чи пошкодження товару переходить, коли товар перебуває в борту судна. З цього моменту покупець несе усі витрати.

CFR – вартість та фрахт
Продавець доставляє товар на борт судна або закуповує вже доставлений таким чином товар.

Ризик втрати чи пошкодження товару переходить, коли товар перебуває в борту судна.

Продавець повинен укласти договір та сплатити витрати та фрахт, необхідні для доставки товару до зазначеного порту призначення.

CIF – вартість, страхування та фрахт
Продавець доставляє товар на борт судна або закуповує вже доставлений таким чином товар. Ризик втрати чи пошкодження товару переходить, коли товар перебуває на кораблі.

Продавець повинен укласти договір та сплатити витрати та фрахт, необхідні для доставки товару до зазначеного порту призначення.

Продавець також укладає договір страхування від ризику загибелі чи пошкодження товару під час перевезення.

Покупець повинен мати на увазі, що за умовами CIF продавець зобов'язаний отримати страховку лише з мінімальним покриттям. Якщо покупець бажає отримати додатковий страховий захист, йому необхідно буде прямо домовитися про це з продавцем, або самостійно.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner